واحد رایانه اداره تغذیه، از دی ماه سال ۱۳۷۸، شروع به کار کرد. در ابتدا، هدف مکانیزه کردن سیستم انبارداری اداره تغذیه بود، امّا به مرور زمان، هدف بزرگ‌تری پیش رو قرار گرفت که آن، مکانیزه کردن سیستم انتخاب غذای دانشجویی بود.

نرم‌افزار مقدماتی این امر مهم، در سال ۱۳۷۹ مورد استفاده قرار گرفت، تا در مدّت استفاده از این نرم‌افزار، برنامه‌ی اصلی، تکمیل شود. برنامه اصلی، از ابتدای سال تحصیلی ۱۳۸۱-۱۳۸۰ شروع به کار کرد. قابلیّت‌های فراوان این برنامه، موجب شد تا این نرم‌افزار، تا انتهای سال تحصیلی ۱۳۹۱-۱۳۹۰ مورد استفاده قرار گیرد. در طی این مدّت هم، دانشگاه‌های مختلف کشور، از این برنامه دیدن کردند و قابلیّت‌های آن را در نرم‌افزارهای خود، پیاده‌سازی کردند.

نیازهای روز، ایده‌های جدید، و عدم پشتیبانی شرکت تأمین‌کننده نرم‌افزار، ما را ملزم ساخت تا به دنبال نرم‌افزار جدیدی برای سیستم تغذیه باشیم. این مهم نیز با همکاری و مساعدت برنامه‌نویسان ماهر مرکز فاوا (مرکز فناوری اطّلاعات و ارتباطات) دانشگاه فردوسی، حاصل شد.

در حال حاضر، این نرم‌افزار در دو حالت منوی عادی و منوی آفرینشگاه، و هم‌زمان با هم، در حال سرویس‌دهی به دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد است. شایان ذکر است، منوی عادی آن با قابلیّت‌های اوّلیه، توسط بعضی دانشگاه‌های دیگر (مانند دانشگاه گناباد و ...) در حال بهره‌برداری است.

بعضی از وظایف واحد رایانه اداره تغذیه، به قرار زیر است.

۱- اعلام آمار غذا به شرکت طرف قرارداد طبخ و توزیع، بر اساس دستورالعمل موجود

۲- راهنمایی دانشجویان در کار با سیستم تغذیه (در صورت نیاز) از قبیل: فعّال کردن سیستم تغذیه، افزایش اعتبار سیستم خدمات دانشگاه و ...

۳- تحویل کارت موقّت تغذیه، در صورتی که اصل کارت دانشجویی دانشجو، مفقود شده یا شکسته باشد. مدّت اعتبار کارت، حداکثر سه هفته از زمان تحویل خواهد بود، و با توجّه به محدود بدون تعداد کارت‌های موقّت، این زمان، بسته به استفاده دانشجو از سیستم تغذیه (بر اساس آمار سیستم)، کم‌تر نیز می‌تواند باشد

۴- پاسخ‌گویی سیستمی به درخواست‌های تصفیه‌حساب دانشجویان و اعلام بدهکاری یا طلبکاری ایشان در سیستم متمرکز تصفیه‌حساب دانشگاه