اهمّ وظایف این واحد، به شرح زیر است.
۱- کنترل تمام مواد غذایی خریداری شده از نظر:
- داشتن علامت استاندارد روی کالا
- تاریخ تولید و تاریخ انقضای محصول
- کنترل علائم ظاهری محصول از نظر رنگ، طعم، مزه و ...
۲- کنترل مداوم محصول در طول مدت انبارداری و یا سردخانهگذاری
۳- کنترل و نظارت مواد غذایی در هنگام آمادهسازی قبل از طبخ، هنگام طبخ، و زمان توزیع
۴- ارائه برنامه غذایی پیشنهادی به مسئولین مربوط در اداره تغذیه
۵- بازدیدهای روزانه از غذاخوریها و نظارت بر کار دانشجویان ناظر
۶- رسیدگی به گزارشهای دانشجویان ناظر غذاخوریها
۷- بازدید از مراکز و کارخانههای تولید محصولات غذایی
۸- انجام نظرسنجی دورهای از دانشجویان، و تهیّه، و ارائه گزارشهای درخواستشده توسط سرپرستی اداره تغذیه
۹- اجرای طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی
۱۰- بهبود آنالیز غذایی
۱۱- اصلاح روشهای طبخ، آمادهسازی و بهبود فرمولاسیون
۱۲- برنامهریزی و برگزاری کلاسهای آموزشی برای کارکنان